Så sköter du ditt långa hår

Välkommen till den första posten i denna nya bloggserie - "Mästare på långt hår". I den här serien kommer vi att steg för steg gå igenom hur du sköter ditt långa hår med hjälp av särskilt formulerade produkter och en borste med äkta vildsvinsborst.

Långt hår kan vara en utmaning att sköta. Här kommer hjälpen. Det finns en mängd produkter som hjälper till med allt från att hålla håret rent och friskt till att bibehålla dess glans och styrka. Oavsett om du har lockigt, rakt, tjockt eller tunt hår, kommer den här serien att visa dig hur du bäst bevarar hårets skönhet.

 

Börja med grunden: schamponering

Huvuduppgiften för schampo är att ta bort fett och smuts. Men hur ofta du bör tvätta ditt hår kan vara ett personligt val, beroende på när ditt hår börjar kännas eller se fett ut. En annan faktor att överväga är mängden av styling- och finish-produkter du använder.

Ett viktigt steg i skötseln av långt hår är att välja rätt schampo. Ditt hår är lika unikt som ett fingeravtryck, så det kan vara utmanande att välja rätt produkt. 

När du applicerar schampo, rekommenderas att du endast använder det i hårbotten och de 5-7 centimeterna närmast hårbotten. För hårets längder bör du använda en inpackning som inte innehåller silikoner. Vi rekommenderar Multi Treat för hårlängderna och ett schampo som passar din hårbotten.

Detta är bara starten på guiden om skötsel av långt hår. I kommande inlägg kommer vi att dyka ner i varje steg, från val av produkter till rätt användning av dem. Det kommer också att berättas varför det är bra att borsta håret dagligen med en borste med äkta vildsvinsborst.

Vi ser fram emot att dela mer kunskap och passion för hårvård genom denna serie. Glöm inte att kika in på kommande blogginlägg för fler tips om hur du bäst sköter ditt långa hår med Hårologi. Se till att titta in snart för att ta ditt långa hår till nästa nivå!