historiaamme

Hairologian historia

Vuonna 1975, lähes 50 vuotta sitten, Hårologi aloitti tuotteiden valmistuksen ruotsalaisille kampaajille. Parturi-kampaaja Dietmar Plainer, joka tunnetaan kampaajamaailmassa työstään Pivot Pointin kanssa ja työstään kampaajien kouluttamisessa, tajusi, että heidän työskentelynsä tuotteet eivät olleet laadultaan odotettuja. Lisäksi tuohon aikaan ei ollut lakia tuotteiden sisällön ilmoittamisesta, mikä tarkoitti, että sinulla ei ollut tietoa tai mitä tuotteet sisältävät. Dietmar halusi muuttaa tämän ja alkoi kehittää tuotteita, joilla on huomattavasti korkeammat vaatimukset.

Kaikissa tuotteissa näet:

· Sisältöilmoitus, INCI (joka on nykyään vaatimus)
· Tuotteen pH-arvo (tärkeää terveille hiuksille ja päänahalle)
· Ainesosat, jotka ovat sopusoinnussa hiusten ja ihon rakenteen kanssa

Tärkeää oli myös käyttää korkealaatuisia luonnollisia ainesosia, jotka olisivat ympäristöystävällisiä, biohajoavia ja joita ei testata eläimillä.

Pitkällä kampaajan kokemuksellaan Dietmar tiesi, että hiukset ovat persoonallisia ja yhtä yksilöllisiä kuin sormenjälki. Tämä oivallus loi ajatuksen siitä, että tuotteet voitaisiin myös yksilöidä ja mukauttaa jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan, mikä erottaa Hårologin tänäkin päivänä.

Hårologilla saat rehellisiä tuotteita, jotka on valmistettu huolellisesti Ruotsissa.

Lue lisää tuotefilosofiasta

Dietmar Plainerin tarina

D. Plainer syntyi Mattighofenissa Itävallassa. Hänen taustansa on kampaajana ja jo 18-vuotiaana hän matkusti Belgiaan, Englantiin ja Ranskaan. 20-vuotiaana hän työskenteli yhdessä suurista kosmetiikkayhtiöistä, ja hänen työpaikkansa oli koko maailma.

Hän tapasi myös Pivot Pointin ja Leo Passagen, mikä muutti hänen käsityksensä ammatista ja sai alkua hänen pienelle unelmalleen: kampaamoopettajalle. Hän ei tietenkään voinut olla vain muutaman opiskelijan opettaja, joten Euroopasta ja erityisesti Skandinaviasta tuli jälleen hänen luokkansa.

Monien matkojensa aikana ympäri maailmaa hän näki, kuinka kosmeettisten tuotteiden toimittajat eivät ottaneet tuotteistaan ​​tietoa ja tietoa vakavasti. Tuotteilla ei ollut minkäänlaista sisältöilmoitusta ja kysyttäessä vastattiin yleensä, että kyseessä oli tuotesalaisuus. Totuus oli pikemminkin se, että he eivät halunneet sanoa mitään tuotteista, koska ne eivät usein olleet hiusten ja ihon rakenteen mukaisia.

Samaan aikaan monet tavarantoimittajista näkivät osaamisen ongelmana, mitä enemmän kampaaja tiesi, sitä vaikeampia kysymyksiä ja vaatimuksia tuotteille tulee. Ja ei vähäisimpänä, kampaajat olivat huonoja myyjiä, sen kaikki tiesivät!? Joten miksi puhua kampaajalle sisältöilmoituksesta, he eivät edes ymmärtäneet, kuinka myydä tuotteita asiakkaalle, joka istui kampaajan tuolissa vähintään puoli tuntia. Parturi-kampaamo oli kuitenkin parempi pitää sellaisessa vaiheessa, että tavarantoimittajat perinteisten myyjiensä kanssa pystyivät kontrolloimaan, mitä myydään ja miten se tehdään.

D. Plainer oli uskomattoman kyllästynyt tähän ammattiryhmän devalvaatioon, johon hän oli ylpeä kuulumisestaan. Hän oli ylpeä käsityöläinen, joka tunsi ammattinsa, tietysti oli hienoa, että ammatilla oli jatkuvasti muuttuvia muotia, ja Pivot Pointin leikkaus-, kihartaminen- ja perming-tekniikoiden tuntemus teki hänestä vielä paremman kampaajan. Miksi tieto kehosta ja hiusten fysiologisesta ja kemiallisesta koostumuksesta ei tekisi hänestä ja hänen kollegoistaan ​​vielä parempia kampaajia?

Eikö tieto tekisi kampaajalta entistä itsevarmemman ja ylpeämmän? Ehkä sitten kampaaja suosittelisi tuotteita myös asiakkailleen, koska he tiesivät mitä myyvät ja miksi?

Vastaus oli selvä KYLLÄ. Siksi, ja hänen perustoiveensa, että kampaajat nostavat asemaansa ja voisivat veloittaa enemmän palveluistaan, hän aloitti vuonna 1975 pienen vallankumouksen Skandinavian kampaajille. Dietmar Plainer aloitti HAIROLOGY:n. "Oppi hiuksista" tekisi kampaajalta hiusten, ihon ja ravitsemuksen asiantuntijan; Näin syntyi HAIROLOGY.